CONTACTE AMB LA NATURA

Segons la pedagogia  fundada per M.Montessori dóna molta importància a “viure amb la natura i no només conèixer-la” . d’aquí que algunes escoles expliquin que:

En totes les etapes del desenvolupament, els infants estan fascinats de poder conèixer el que els ofereix la natura i aquest interès ofereix la oportunitat de desenvolupar no només les habilitats de l’aprenentatge   i competències per al futur, doncs aquest contacte proporciona aquesta experiència de llibertat, responsabilitat, creativitat i iniciativa...

Des de la llar fomentem la possibilitat a sortir setmanalment per l'entorn. Ja sigui anant a descobrir carrers, arribant fins algun bosquet proper, anant a veure el riu, cercant flors pels voltants...

Sortides a la recerca de flors 


Gràcies els dies de pluja de maig els infants han trobat bassals a prop de la llar.

A més a més, els infants els fascina descobrir animals i observar-los. Tenim la gran sort que el costat de la llar ens visiten diàriament les ovelles on els infants poden oferir el pa del dia abans i també aquesta primavera s'han adonat que les han esquilat.

Tot caminant trobem el gall i les gallines que sentim cada matí des del pati de la llar

Sortida fins el mercat
Descobrint olors...
I després de la compra a plantar i cuidar!

Observant el riu Serinyadell
Descobrint animalons petits al parc de davant la llar: han trobat marietes!!!

 
i alguna granota a la llar!

I, dins la llar i en un recipient translúcid hi han els cucs de seda... uns animals on els infants poden observar què mengen, com mengen i com es transformen.

Bona Primavera: una estació plena de grans oportunitats i descobertes!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESPAI D'APRENENTATGE: TAULA DE LA TARDOR

COM ES VIUEN ELS PRIMERS DIES DE CURS A LA LLAR D'INFANTS?